RSS

,, MR. SUPERMAN ”

21 Mar

comerţ

Dacă corupţia tot a devenit un mod de viaţă în România şi totul este de vânzare, probabil foarte puţine lucruri nu sunt destinate comerţului. Văd recentul scandal cu senatorul care, cel puţin la nivel declarativ, aproape că putea vinde toată ţara asta, cu oameni cu tot. E halucinant câte a afirmat că poate face el şi cum un sistem întreg este la cheremul domniei sale. Noi, stăteam acasă şi habar nu aveam că în România, justiţia, poliţia şi alte astfel de instituţii sunt jucăriile acestui tip, fost general SPP, la o vârstă la care nici pe timp de război n-ar ajunge mulţi.

Ce este totuşi hilar este faptul că un general SPP, suspectat de mult, să nu-şi dea oare seama că este ascultat şi că acele matrapazlâcuri nu-i sănătos să le vorbeşti la telefon… Cam ciudat. Fie acest domn e cam slab de minte, fie într-adevăr se credea atotputernic şi chiar îl durea-n cot de toată lumea. În fine, vor decide alţii dacă e vinovat sau nu, trist este că, iată, există oameni politici care sunt convinşi că această ţară le aparţine şi o pot stăpâni după bunul plac. Cam aşa reiese văd din acele convorbiri, tipul se lăuda că are totul la degetul mic şi nimic nu îi este imposibil.

E posibil ca să se fi lăudat, în mare parte cu omnipotenţa sa, dar tot e jalnic ca un senator să scoată aşa ceva pe gură. Şi tot găinărie se numeşte, chiar una de cea mai joasă factură, escrocherie de doi bani. Vom vedea ce va decide instanţa, cert este că personajul e unul mediocru. După toată stenogramiada asta de cascadorii plânsului, te apucă jalea de nivelul celor care vând ţara asta, sau încearcă. Nici măcar mafioţi cu clasă nu avem. Nu că ni-i dorim, dar e trist să constaţi cam cine şi cum sunt cei ce trag sfori. Dacă un nene general SPP făcea acele afaceri dubioase la telefon, vai de noi. Ca şi cum ai suna de pe telefonul fix de acasă, să ameninţi cu o bombă…multă minte îţi trebuie să crezi că nu vei fi depistat.

Asta e, să sperăm că doar s-a lăudat, în mare parte, cu tot ce poate el face. Altfel, e tragic dacă orice lichea senatorială, cu stele de general poate vinde şi cumpăra atât de uşor magistraţi, poliţişti, dosare etc. Barem de-ar fi vreun Al Cappone, dar când vezi ceea ce vedem, te ia greaţa. Jalnică mafie. Mai avea puţin şi promitea şi locuri în Rai, că poate putea pune o vorbă bună şi acolo sau îl avea cu ceva la mână şi pe Dumnezeu, cu vreun dosar ceva…nu-i exclus.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21/03/2010 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: