RSS

,, DIAGNOSTIC ”

15 mart.

Boala secolului

Râdeam odată, cu gura până la urechi, de cineva de la ţară, care fuese la medic şi acesta i-ar fi spus că suferă de diagnostic. Diagnostic la ficat parcă. Mi-am amintit de chestia asta şi, dincolo de neştiinţa acelei bătrâne, am realizat că, de fapt, ea a rostit  un lucru genial, dureros de adevărat.

Afecţiunile vremurilor noastre ,,evoluează’’ direct proporţional cu medicina. Au devenit atât de multe, complicate, ascunse şi chiar inteligente, încât atunci când cineva se stinge prematur, cauza tragicului sfârşit e atât de complexă, că ajungi la vorba bătrânei…avea ceva…ceva întins pe o plajă atât de largă, de-ţi vine chiar să spui că e…diagnostic.

Ştim cazuri mediatizate, actorul despre care s-a spus iniţial că a fost răpus de gripa nouă, apoi cel recent, al femeii răpusă, se spune, de stres şi epuizare. Desigur, aceste lucruri sunt factori favorizanţi ai unor suferinţe. Da…din păcate aceste suferinţe sunt, de cele mai multe ori, atât de perfide şi ascunse şi grave, încât controale clasice la medic sunt neputincioase în a le descoperi. Şi totuşi…omul se simte rău, în ciuda rezultatelor bune… şi, într-o bună zi…cade, ca din senin. De ce ? Păi, nu-i nici un dubiu, din cauza a…ceva. Un ,,ceva’’ pe care, în mod aproape ironic, ca o glumă macabră la adresa vieţii, îl descoperă, dacă îl descoperă, prea târziu şi aproape inutil medicul, medicul legist.

Până la examinarea cea de pe urmă a legistului, oamenii suferă de câte ceva, ascuns, invizibil. Deşi doctorul spune că nu, omul ştie că ceva nu-i în regulă – ,,Am ceva…o stare de rău…nimeni nu-i dă de cap…’’. Ei bine, bătrâna aceea neştiutoare, a descoperit boala secolului, atât de generală, complexă şi în acelaşi timp necunoscută…diagnostic. Da, genial, înspăimântător de real, majoritatea oamenilor au ceva…ascuns, ce oricând poate fi fatal. Majoritatea suferim de diagnostic ! Şi nu-i ipohondrie !

Reclame
 
 

2 răspunsuri la „,, DIAGNOSTIC ”

 1. oanaclara32

  15/03/2010 at 10:25

  Uite un diagnostic ceva mai haios 😀

  Un politist examineaza 3 blonde care urmau un curs pentru a deveni detectiv. Pentru a le testa in recunoasterea unui suspect, el ii arata primei blonde o poza, timp de 5 secunde, dupa care o intreaba: „Acesta este suspectul, cum l-ai recunoaste?”

  Blonda raspunde „Ah, este usor, il vom prinde repede pentru ca nu are decat un singur ochi.”

  Politistul spune: „Ehhh, hmmm, asta nu este chiar asha pentru ca poza este facuta din profil.” Evident nemultumit de acest raspuns ridicol, se muta la a 2-a blonda, ii arata aceeasi poza timp de 5 secunde, apoi o intreaba „Acesta este suspectul, cum l-ai recunoaste?”
  „Ha! Este usor de prins, suspectul are o singura ureche!”

  Politistul vadit enervat: „Bineinteles ca numai un ochi si o ureche se vad in poza deoarece este o poza din profil!

  Deosebit de nervos ii arata poza celei de-a 3-a blonde si cu o voce care se dorea calma o intreaba „Acesta este suspectul, cum l-ai recunoaste?”
  A 3-a blonda se gandeste putin si spune „Hmmm, suspectul poarta lentile de contact.”

  „M-ai surprins placut, si nu-mi vine sa cred, dar este ADEVARAT! Suspectul poarta lentila de contact. Felicitari! Si acum te rog sa ne impartasesti si noua cum ai dedus asha ceva?”

  „A, a fost usor” spuse blonda. „El nu poate purta ochelari pentru ca are un singur ochi si o singura ureche!”

   
 2. Morocanosul

  21/03/2010 at 10:18

  E super tare. Felicitari !!!!!!!!!!!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: