RSS

,, TRĂIRI…”

06 Mar

Un sentiment minunat

Este, fără îndoială, o trăire eminamente umană. Care înmoaie şi cele mai împietrite inimi şi dezleagă cele mai amorţite limbi. Care face ca nici o oprelişte din lume să nu mai pară de netrecut. Care crează sentimentul cald şi plăcut al ocrotirii şi al siguranţei. Care face trupul şi sufletul să zburde, ştiindu-se pereche cu alt trup şi suflet. Care parcă dă aripi şi dă puteri nebănuite.

Este, fără îndoială, o condiţie a fericirii. Este chintesenţa tuturor împlinirilor, cheia care deschide porţi ce păreau pe veci ferecate, forma sublimă de ignorare a tuturor mizeriilor şi tarelor cotidiene. Modul de a accede către acea parte a existenţei ce lasă în urmă nimicnicia de zi cu zi şi aduce spiritului vremea sa, vremea când se poate spune că el poate trece înaintea materialului.

Este, fără îndoială, un dar, dat numai nouă, oamenilor. Doar noi suntem capabili să-l înţelegem şi să ne bucurăm de el. Cine nu a trăit această stare … Când un simplu gest, o simplă privire face ca totul să pară atât de minunat… Când totul se schimbă instantaneu şi ceea ce părea a fi un drum anost şi plin de hopuri şi frustrări, devine un galop de lumină şi sănătate, o cale imposibil de a nu fi urmată. Şi asta, datorită acelei secunde, plină de subânţelesuri şi încărcătură, ce transmite celuilalt întreaga măsură a unei revelaţii atât de profunde şi reciproc aşteptate, încât întreaga lume pare a nu mai conta şi doar magia plină de promisiuni a acelei clipe mai contează.

Este, fără îndoială, scânteia ce aprinde cele mai minunate şi strânse legături interumane. Ce-i drept, pe cât de intensă, puternică, pe atât de fragilă. Pe cât de fragilă, pe atât de puternică. Ca toate lucrurile minunate…de la extaz la agonie, e doar un pas. Când ceilalţi, invidioşi şi răuvoitori îşi vâră coada, totul se năruie. Câte astfel de lucruri nu s-au năruit, atunci când păreau mai frumoase…

Ei bine, nu ştiu la ce v-aţi gândit, dar corupţia românească aşa arată.

Anunțuri
 
 

2 răspunsuri la „,, TRĂIRI…”

 1. oanaclara32

  06/03/2010 at 6:06

  Apropo de coruptie…

   
 2. oanaclara32

  07/03/2010 at 7:41

  …in legatura cu alte trairi… 🙂

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: