RSS

,, LA ROMEXPO ”

20 feb.

alegeri

Cine va fi în continuare preşedintele PSD ? Nu că nu pot dormi noaptea de grijă, dar este totuşi o chestiune care, cel puţin teoretic, ne-ar putea interesa pe toţi, având în vedere că politicul este cel în care se pun speranţe de mai bine. Din câte văd la TV, evenimentul zilei este congresul social democraţilor şi tot din declaraţii deduc că-i fierbere mare printre ei.

Fierberea, s-ar zice că-i semn bun, în sensul unei dispute de idei, proiecte, programe, ale candidaţilor. Asta sper eu că e această vânzoleală internă şi nu o fierbere de simple sforării şi manevre oculte de culise. Chiar dacă nu-s simpatizant, pentru binele democraţiei noastre şi aşa agitate, sper ca viitorul lider al acestei formaţiuni politice să fie ales pe criterii de competenţă şi mai puţin pentru a satisface interese de grup. E o speranţă desigur, pentru că, din ce am văzut până acum, trânta internă de partid se dă cu armele tradiţionale româneşti, dispute la persoană şi nu pe idei.

Nici picanteriile nu lipsesc, chiar T. Băsesescu, spun unuii, şi-ar fi băgat coada pe acolo, în scopul de a discredita pe unii sau alţii. Chiar şi un deja celebru banner, pe fond violet, controversata culoare, cu un text şi el celebru, a făcut subiect de dispută. În fine, lăsând la oparte aceste lucruri inerente la noi, sper ca acest partid, important în viaţa politică, să-şi desemneze un lider care să prezinte credibilitate. Pentru noi toţi, sincer, nu m-aş simţi confortabil ca şef al unui partid atât de mare, să fie…goagăl să zic, deşi nu candidează.

Vom vedea. Mă interesează subiectul şi din alt unghi. Poate vor apărea figuri noi, că m-am cam săturat de aceleaşi moace obosite şi învechite. Figuri noi cu intenţii şi idei ceva mai bune pentru viitor, că prezentul, deocamdată, e amanetat. Puţin probabil, dar cine ştie… Nu am nici un favorit, adică aş avea dar şansele sale sunt mici. Dintre ,,eligibili’’…no comment, sunt arhicunoscuţi.

Reclame
 
 

Un răspuns la „,, LA ROMEXPO ”

  1. oanaclara32

    20/02/2010 at 15:01

    Mda…se zice ca speranta moare ultima… Inca mai speram.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: