RSS

,, PENSIA VRAJBEI NOASTRE ”

12 Feb

Pensie lungă !!

Aşa cum se obişnuieşte la noi, totul se desfăşoară sub zodia lui – ,,Întărâtă-i drace !’’. Toată gargara pseudo – avizată pe marginea legii pensiilor, pe lângă nemulţumirile inevitabile care mai apar, crează şi altceva, cu mult mai grav. Crează o adevărată învrăjbire a  categoriilor sociale. Şi asta nu neapărat din cauză strict financiară, cât din cauza modului de a se pune problema de către cei ce au trecere pe la televizor.

După expunerea unor mecanisme finanţiste, pe care omul de rând nu le va pricepe în veci, începe mahalaua tradiţională, cine munceşte mai mult, cine a învăţat mai mult, cine doarme mai mult la serviciu etc, deci, cine merită mai mult. Apoi, se reia deja consacrata teză a ,,pensiilor nesimţite’’ şi dă-i şi combate. Sunt perfect de acord că există şi pensii uriaşe, dar asta nu înseamnă că întreaga categorie din care ele fac parte e în această situaţie, cum nici cei cu pensii ridicol de mici, nu sunt reprezentativi pentru întreaga categorie. Dar, pentru o mai bună diversiune, e tocmai potrivit să spui că toţi militarii, toţi poliţiştii, toţi piloţii, toţi magistraţii au pensii nesimţite, iar toţi medicii, toţi profesorii au pensii jalnice. Nu-i chiar aşa.

În fine, una e crearea unui sistem echitabil de pensii şi alta e ierarhizarea după ureche, de te miri cine, a meseriilor. Ca o picanterie, un astfel de ,,specialist’’, deputat pe deasupra, are doar un liceu industrial şi tipul ăsta îşi dădea cu părerea despre meserii care necesită studii superioare şi le evalua el. Discursul nu avea nimic în comun cu o analiză serioasă, semăna înspăimântător cu o instigare şi atâţare a oamenilor, unii împotriva altora. Rezultatele deja se văd, lumea a cam uitat de securişti şi noul trend e – ,, ’Ţi-ai dracu’ de nenorociţi cu pensii nesimţite !’’. Prin piaţă, bătrânii, una două aruncă această lozincă.

O regândire şi reaşezare a mecanismului de acordare a pensiilor este, fără îndoială, necesară, dar făcută în cunoştinţă de cauză, conform realităţilor, conform unei expertize profesioniste, nu cu discursuri de genul – ,,Gata cu pensiile nesimţite !, Le arătăm noi lor !, Tăiem, facem, dregem…’’. Acest mod de a face reformă e doar circ, unul care face rău societăţii, învrăjbind-o.

Observ o chestiune îngrijorătoare, politicul face proiecte de lege, le aruncă opiniei publice ca pe nişte momeli, opinie publică care începe să-şi care pumni. Un soi de ,,Divide et impera !’’. Exact ca acum, cu proiectul legii pensiilor, oamenii au început să nu mai înjure Guvernul, ci să se înjure între ei – ,,Eu merit mai mult ! Ba eu !’’. Nu ştiu, dar e posibil ca exact acest lucru să fie dorit de guvernanţi, nimeni să nu mai priceapă nimic şi poveştile şi basmele despre ,,facem şi dregem’’ să meargă  nestingherite mai departe. Între timp, politicieni cu licee la f.f. au lansat programul – Huăăăăăăăă pensiile nesimţite ! Interesant, că cei care chiar umflă pensii uriaşe doar tot după legi făcute de politic le iau.

Concluzie – în loc de legi bune, deocamdată politicienii au reuşit să împartă România în două, nesimţiţi şi restu lumii.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: