RSS

,, FIERBERI DE PARTID ”

05 feb.

fierberi

Domnule, s-ar putea să par răutăcios, dar mă încearcă o bucurie nedisimulată văzând luptele interne pentru şefia PSD-ului. Să văd măcar puţin suferinţa de pe chipurile unora. Acum, noi, electoratul, nu mai suntem decidenţi, aşa că ne putem desfăta, privind cum se sfâşie între ei cei care până mai ieri promiteau marea cu sarea. Şi nu-i vorba doar de acest partid, s-a nimerit doar ca acum acesta să fie zbuciumat în interior, ca urmare a prezidenţialelor.

Îmi face o plăcere diabolică să urmăresc cum, unii care până nu de mult erau ridicaţi în slăvi, acum sunt terfeliţi de proprii colegi de partid şi abia acum li se pun în lumină şi părţile slabe, ascunse voit de ochii noştri în timpul campaniilor. Abia acum citesc reala îngrijorare de pe chipul unor politicieni, sinceră, nu pentru soarta ţării, pentru propria soartă şi poziţie în partid. Acum îngrijorarea e cât se poate de veridică, mergând până la suferinţă, e altceva decât cursa de minţire a electoratului, la care toată maşinăria activismului de partid punea umărul. Acum, însăşi maşinăria trebuie convinsă, lucru cu adevărat solicitant.

Apoi, aici, învinsul sau învinşii, nu mai pot invoca public fraude sau alte vrăjitorii, trebuie să digere în linişte găluşca, acolo, pe poziţia ierarhică din partid, pe care proprii colegi i-au azvârlit. E unica noastră consolare, ca să spun aşa, vis a vis de dezamăgirea pe care ne-au produs-o nişte politicieni. Îi vedem ,,doborâţi’’ de proprii ortaci şi acum chiar avem certitudinea că asta o resimt din plin. Cred  că-i unicul moment când plătesc cu adevărat pentru incompetenţă, singurul moment când voinţa electoratului îi ajunge, pierderea unui scrutin, abia acum produce efecte cu adevărat dureroase.

Aceste lucruri mă bucură şi nu o ascund. Din simplul motiv că, de două zeci de ani, indiferent că au pierdut sau au câştigat, aceiaşi balauri sunt acolo, în vârf. Situaţie profund anormală, în ţările civilizate nu există, ca la noi, o veritabilă profesie de ,,veşnic candidat’’. Cine pierde o dată, în democraţiile civilizate, lasă locul altuia, nu dăinuie acolo zeci de ani. Noi ne luptăm, de atâta vreme, să scăpăm de aceiaşi şi aceiaşi oameni, îi dăm pe uşă afară iar ei, peste patru ori cinci ani, reintră cu neruşinare pe geam, cu mine spăşite. Aceleaşi figuri obosite şi îmbătrânite în rele. Obosite din punct de vedere al mentalităţii, că energii şi talent au suficiente pentru a se ţine cu dinţii şi a reapărea tot ei pe post de unice alternative viabile pentru a ne conduce.

Epurarea  acestor dinozauri nu o poate face decât propriul lor partid, să-i înlocuiască efectiv cu alţi oameni. Lucru care nu s-a prea petrecut până acum, aceiaşi elefanţi vechi şi sforari, fac jocurile cam prin toate formaţiunile politice. De aceea mă desfăt privind fierberea actuală a PSD-ului, trag speranţă că vor veni la conducere figuri noi, nemanipulate de păpuşari din vremuri de demult. E o speranţă firavă, pe care o nutresc faţă de toate partidele, sper că la următoarele alegeri, ,,aria de selecţie’’ să fie mai proaspătă. Până atunci…să fiarbă cazanele, chiar a venit vremea reformării partidelor şi infuziei de sânge proaspăt. Iar asta, doar ele însele o pot face, sunt convins că bătrânele fosile exasperează pe mulţi. Sincer, eu m-am săturat să văd aceleaşi moace, cum chipurile vin acum să upgradeze un partid. Nu-s fan al nici unei formaţiuni, dar faptul că ele conduc ţara, nu mă poate lăsa impasibil.

Reclame
 
 

Un răspuns la „,, FIERBERI DE PARTID ”

  1. oanaclara32

    05/02/2010 at 16:18

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: