RSS

,, PROBA DE FOC ”

29 Ian

hopuri

Având în vedere că, în general şi pe bună dreptate, românul cam asociază ocupaţia de politician cu oportunitatea înavuţirii facile şi oneroase, fără îndoială că, piatra de încercare a oricărei cariere politice potente şi bine înfipte, o reprezintă tradiţionalul scandal românesc de corupţie.

Cine-şi dă toată măsura priceperii, relaţiilor, sforăriilor şi capacităţilor de a păcăli legea şi scapă basma curată din această probă de curaj şi măiestrie, se poate considera un om politic desăvârşit, cu acte-n regulă şi cu examenul de maturitate luat. Cine o dă în bară şi justiţia oarbă reuşeşte să îl scoată vinovat de vreo găinărie, e clar că nu are stofă de politician, nu are fler, instinct de anticipare şi simţul autoconservării şi nu are ce căuta pe scena politică. Un asemenea om face de ocară tagma din care face parte, lăsându-se condamnat, o slăbiciune intolerabilă la un aşa nivel, ce poate crea un precedent periculos şi da idei legii să-şi vâre nasul şi-n alte lucruri. Aşa ceva nu se poate, iar veriga slabă care permite una ca asta, trebuie musai schimbată, politica nu-i locul de dat tunuri de ocazie, aici se lucrează în mod perpetuu, pe termen mediu şi lung, ori oportuniştii n-au ce căuta, fie te înhami la pungăşii de durată, fie pleci.

O asemenea disfuncţionalitate în angrenajul bine uns al tragerii de foloase necuvenite, tocmai văd că s-a produs, prin condamnarea edilului vâlcean, pentru luare de mită. Probabil că în sânul formaţiunii din care face parte, stupoarea e la maxim – ,,Cum a fost posibil ?’’. Cum a fost posibil să fie prins, desigur. În urma unei analize interne, mai mult ca sigur că se va găsi şi cauza acestui accident nefericit – incompetenţă, delăsare, lipsă de respect faţă de măsurile de siguranţă şi neglijenţă crasă în procesul luării de mită. Cu asemenea ignoranţi, partidul şi chiar toată clasa politică dă dovadă de slăbiciune şi vulnerabilitate şi riscă amestecul legii ! Una ca asta e de domeniul SF-ului, nu poate şi nu trebuie să aibă loc !

În acest sens, anticipez planul de măsuri al clasei politice, în vederea restabilirii calmului şi climatului propice continuării afacerilor obscure. Spicuiesc –

Dezicerea imediată de edilul neglijent, catalogarea sa, public, drept ,,uscătura din pădure’’, rarisimă.

Reiterarea totuşi a faptului că ,,numai cine nu munceşte, nu greşeşte’’ şi ,,e uman să greşeşti’’.

Reamintirea chestiunii că alţii au furat şi mai mult şi-s liberi şi bine mersi, fără a se da însă nume !

Evocarea stringenţei reformei clasei politice, epurării ei de asemenea elemente slabe şi înlocuirea lor cu oameni siguri.

Mimarea publică a aprobării actului de justiţie, dar cu acuzarea vehementă a carenţelor şi imixtiunii unora în acţiunile ei.

Atragerea atenţiei că ticăloşii umblă liberi şi împuşcă oameni, iar noi facem din ţânţar, armăsar cazul edilului.

Alarmarea pe şestache a liderilor din teritoriu ,,să fie dracului atenţi, că aştia-s puşi pe flagrante’’.

Asigurarea electoratului că eşicherul politic e curat ca lacrima, cazul e unul izolat şi oricum s-a întâmplat chiar şi la americani.

Eu cred că planul va ţine ! E verificat.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: