RSS

,, ARME DE RÂS ÎN MASĂ ”

27 Ian

Poc ! Poc !

După atâtea furturi de arme, ultra moderne, din depozitele ultra secrete ale armatei, scenariul e mai mult decât evident. Teroristul transfrontalier, transcontinental, transgalactic, transsexual, transfăgărăşan, transetcetera, Carlos Potaia, pune la cale un atac de proporţii nebănuite, pe direcţia Dorohoi – Ciorogârla, cu scopul de a stabili un cap de pod în comuna Chiajna, în vederea dezvoltării ulterioare a unei ofensive decisive asupra Capitalei !

Planul de invazie a devenit posibil cu sprijinul unor proeminenţe ale gândirii militare româneşti, cu grade de caporal şi sergent major. Pe fondul unor carenţe ale sistemului naţional de apărare, constând în neplata la timp a sporului de radiaţii, sus pomeniţii au fost recrutaţi şi au destabilizat din interior angrenajul de pază şi apărare. Ancheta a relevat trădarea de cea mai joasă speţă. Racolaţii şi-au pus în slujba forţelor oculte întreaga pregătire de care au beneficiat gratuit în rândurile armatei. Printre tehnicile însuşite şi ulterior folosite pentru sustragerea arsenalului, se numără – folosirea pe timp de noapte a pânzei de bomfaier, ruperea sigiliului dintr-o singură mişcare, transportul de armament şi muniţie cu sacoşa ş.a.m.d. În paralel, pentru slăbirea vigilenţei şi inducerea neâncrederii în rândul celorlalţi militari, reţeaua a întreprins şi ample acţiuni de influenţare psihologică, prin răspândirea de zvonuri referitoare la reducerea normei de hrană şi concediu fără plată obligatoriu.

Astfel, premizele fiind întru totu favorabile, în cursul unor nopţi mai geroase, care au coincis şi cu prăznuirea unor sfinţi, ale căror nume erau identice cu ale unor militari aflaţi în serviciul de pază, diabolicul plan a fost declanşat. Printr-o spărtură din gard, reţeaua a reuşit să facă nevăzute un mare număr de arme. Totuşi, undeva, planul terorist a avut o fisură, deoarece se pare că răufăcătorii nu au ştiut că armamentul fusese propus de zece ani pentru casare. Apoi, după cea de-a doua lovitură, s-a constatat că gruparea malefică s-a înşelat din nou, necunoscând tendinţa suicidală a omului din interior.

Profitând de aceste disfuncţionalităţi, serviciile abilitate au reuşit să destructureze întreaga reţea, chiar la porţile Bucureştilor. Prin descinderi fulger, într-un  depozit de cherestea şi o casă părăsită, s-a reuşit recuperarea arsenalului şi, în sfârşit, casarea lui. Cei implicaţi au fost arestaţi, eliberaţi, arestaţi alţii ş.a.m.d. Un singur suspect a fost reţinut definitiv şi dovedit clar vinovat, acesta s-a predat singur, împuşcându-se.

Spre dezamăgirea presei, cazurile s-au cam răsuflat, însă mitul lui Carlos Potaia a rămas. Oricând pot avea loc noi atacuri la bârloguri cu pocnitori ruginite, aşa că să fim pe fază şi să fabulăm pe marginea lor.

Concluzie – multă minte îţi mai trebuie, ca să te apuci să furi puşti şi pistoale de la armată. Cât de prost poţi fi să-ţi închipui că le vei vinde la bucată, când aşa ceva se vinde cu tona ? Cât despre folosirea lor în jafuri solitare, trebuie să fii imbecil de-a binelea s-te chinui să spargi un depozit al armatei ca să faci rost de-o armă. Eh, ce vrei…spiritul românesc al găinăriei, umflat de unii la rangul de ,,teribilă acţiune de sustragere de arme’’. Aşa acţiune, aşa poveste.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: