RSS

,, GER DE-ŢI STĂ MINTEA-N LOC ”

26 ian.

ger

Incredibil domnule ! Neverosimil ! Halucinant ! Pe lângă zăpadă, iarna şi-a mai dezvăluit un secret, ce pare să fi lăsat România ca la dentist. Gerul ! E ger, vă vine să credeţi ? Senzaţional ! Şi eu care tocmai îmi călcasem costumul de plajă…când colo…hop !, cod colorat de ger, însoţit de panica şi sfaturile de rigoare – ,,Îmbrăcaţi-vă bine ! Treaba e cu minus şi îngheaţă !’’. Bine c-am văzut, că altfel plecam în şlapi şi bermude şi-mi degera pedichiura.

Aşa zişii formatori de opinie şi cei ce chipurile ne informează ,,s-au strâcat la cap’’ de tot, vorba bunică-mii de 75 de ani. Bătrâna, acolo la ea, în nordul Moldovei, se uită la ştiri la psihoza apocalipsei frigorifice, ridică din umeri şi râde – ,,Păi mamă dragă, iarna-i ger, oamenii ăştia de la televizor nu-s cuminţi deloc la cap !’’. Dacă şi bunica, pentru care televizorul era adevărul suprem, a ajuns la concluzia asta, atunci ceva chiar e putred.

E ger de crapă pietrele, dar mai degrabă e ger de-ţi stă mintea-n loc. De ce se debitează pe marginea unor temperaturi, scăzute ce-i drept, dar nicidecum catastrofice. E atât de frig, de mintea intră în insuficienţă neuronală, mintea, culmea, a unora care stau la căldură şi bat din gură despre mase de aer polar. Acuşi se va anunţa că au sosit şi urşii albi. Am auzit chiar pe unul, congelat din naştere, făcând comparaţii cu Siberia. Curios, fiindcă la ora la care îi sticlea lui privirea de stavrid congelat, piaţa era plină de comercianţi în aer liber, vii şi fără gangrenă de la degrături. Sigur, frig, dar nu sminteala afişată la tv.

Am mai spus şi cu ocazia altor coduri din astea meteo, că nu pot înţelege de unde vine această pornire paranoică spre inducerea panicii, tentativă de-a dreptul comică uneori. Tot felul de reporteri care seamănă mai mult a circari, poartă conversaţii studio – teren, de genul –

STUDIO – X-ulescu, spune-ne ce-ar trebui să facă populaţia în aceste condiţii.

X-ulescu, dintr-un nămete – Să se îmbrace bine !

Excepţional ! Un popor cu o inteligenţă totuşi ridicată, află cu stupoare că la – 15 grade, ar fi bine să se îmbrace ! Nu pot să nu remarc utilitatea sfatului şi promtitudinea cu care el vine în sprijinul oamenilor ! Apoi, se comunică câţi oameni au murit din cauza gerului. Sunt de acord că unii mai mor şi îngheţaţi, dar, fără a fi cinic, garantez că nimeni sănătos la cap şi cu toate minţile la el, oricât de sărac ar fi, nu moare aşa. Nu are sens să continui, ştim cine-s aceşti nefericiţi – beţivi, asistaţi social care bagă-n alcool tot ce au, vagabonzi fără căpătâi sau aţii asemenea. Să vii şi să spui că gerul face ravagii printre români, deja e o glumă proastă.

În fine, deja ne-am obişnuit cu acest mod de prezentare a unor fenomene meteo, puţin mai aspre, dar nicidecum nemaipomenite la noi. Uneori am senzaţia că abia se aşteaptă asemenea lucruri, pentru a se bate graţios câmpii. Sau, o fi pură prostie. Nu ştiu, cert e că ,,nu-s cuminţi deloc la cap’’, de când cu aceste coduri, parcă a înebunit lumea.

Aşa că, nu uitaţi – ,,Îmbrăcaţi-vă bine, scoateţi-vă mănuşile din urechi, puneţi-le pe mâini, fesele pe cap, nu dormiţi cu gura deschisă, nu mergeţi la ştrand etc ’’. Să ajungem cu bine la primăvară, dar atenţie !!! Cine scapă de ger, sigur va fi răpus de nevroză !

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: