RSS

,, SINTEZA SĂPTĂMÂNII ”

23 Ian

O săptămână românească

Dacă te uiţi la TV, sperând să afli obiectiv ce se mai întâmplă în România şi în lume, iată cum e sintetizat cotidianul, de media autohtonă.

LUNI

Cod galben de viscol, ger, caniculă, inundaţii sau secetă. Cu exemple, un boschetar degerat, o babă deshidratată, o evacuare nereuşită.

Un jaf la o casă de amanet, o crimă pasională sau beţie cu urmări tragice.

Aberaţii politice de peste weekend, formale şi informale.

Botezul, nunta, parastaul sau cumetria fastuoasă a unui interlop.

Se evocă, cu speranţă, posibilitatea instituirii codului roşu sau barem portocaliu.

MARŢI

Decepţii cu greu mascate, codurile de avertizare, jaful, crima şi tot ce promitea o săptămână de foc, sunt soluţionate sau încetează şi se încadrează în limitele normale.

Încercări disperate de găsire a unor vinovaţi, fără succes.

Perle politice ale şedinţelor de Guvern şi Parlament. Declaraţii tembele, numai bune de disecat. Delegaţia FMI vine iar la Bucureşti. Deja ne-am plictisit de ei. G. Francks nu-i cool ! – analiza S. Sensual.

Trei ceasuri rele – incident aviatic, un pilot a făcut diaree şi decolarea s-a amânat cu juma’ de oră. Medicii dezbat cazul – a mâncat prea mult ! La fast food !

MIERCURI

Gripa porcină înviorează cotidianul. Încă un mort. Avea 90 de ani, dar mai mult ca sigur că virusul l-a răpus. Investigaţii. E clar, nu se vaccinase. În ultimii 50 de ani.

Copil maltratat la şcoală. După ce că vine o dată pe lună, a mai şi fost apostrofat de profesor ! Protecţia Copilului cere expertiză. Cazul se stinge, copilul aruncase cu un ghiveci de flori în dascăl. Sfatul psihologului – nu lăsaţi flori la-ndemâna copiilor !

Furt de arme ! Dintr-o librărie ! Pistoale cu apă şi cu capse. Jandarmii izolează perimetrul. Alarmă falsă, vânzătoarea numărase greşit stocul.

Conferinţă de presă a primului ministru. Nici de data asta n-a spus nimic, aşa că atenţia se concentrează pe statura sa.

JOI

Lupta politică se ascute ! Doi membri ai unui partid sunt filmaţi în timp ce mâncau la o cârciumă. Dezbateri, sunt aduşi specialişti în cititul pe buze să desluşească ce vorbeau. Decepţie, se pare că au vorbit codificat, expertul n-a descifrat decât – ,,Tochitură aveţi ?’’.

Cutremur, undeva pe glob. Seismologii sunt chemaţi – Nu-i aşa că ne va lovi şi pe noi ? , Nu !!! – iar decepţie.

Evadare dintr-un penitenciar. Când totul mergea ca uns, dezbateri, acuzaţii şi presupuneri, fugarii sunt prinşi. De fapt nu evadaseră, fuseseră eliberaţi cu două zile-n urmă, iar noul director al închisorii încurcase hârtiile. Cei doi sunt sfătuiţi de jurnalişti să dea statul în judecată.

VINERI

Explozie la o mină de cărbune. Toată clasa politică e la gura minei, gata să coboare-n subteran. Cu toţii ne rugăm s-o facă. Nu se întâmplă. Gaşca se sparge fiindcă a deraiat un tren. Un beţiv furase o piesă de la un macaz. Anchetatori de ocazie, avansează idea că tot beţivul a provocat şi explozia din mină. Totul se năruie, omul moare între timp, înainte de a i se lua interviu.

Vedeta X divorţează ! Acordă exclusivitate unui post, unde-şi terfeleşte fostul partener. Între timp, la mină mai are loc o explozie. Vedeta plesneşte de nervi că tocmai acum şi-a găsit să bubuie, când povestea despre ororile prin care a trecut.

Şeful statului se adresează naţiunii anunţând creştere economică. Se fac glumiţe pe seama lui, până târziu.

SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ

Mici picanterii, politicieni la cumpărături, la cluburi, la munte.

Prezentarea în detaliu a pregătirilor de nuntă a bulibaşei din Z cătun. Zestre, câţi porci s-au tăiat şi faptul că mirii sunt minori. Comunicat de presă al bulibaşei – ,,Nu e minori, au lipsă de calciu, de aia-s aşa pricăjiţi !’’. Protecţia Copilului le recomandă lactate şi fructe.

Diseară joacă România. Prognosticuri – ,,Cu cât va pierde ?’’. Oracolul de la Bălceşti consultă astrele şi dă peste nas tuturor – ,,Vom câştiga, fiincă de trei zile, Briliantul n-a mai gustat nimic !’’. Stupoare.

Alegeri prezidenţiale într-o republică ex – sovietică – ,,Vedeţi ? Şi acolo se fură !’’.

Ne vedem luni !

T.D.

Anunțuri
 
 

2 răspunsuri la „,, SINTEZA SĂPTĂMÂNII ”

 1. oanaclara32

  23/01/2010 at 10:52

  😀 😀 😀 Prea tareeeeeee! Am ras cu lacrimi. Puuup!

   
 2. coramica

  24/01/2010 at 5:50

  …si o luam da capo! Si apoi sa nu-i bagam…?

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: