RSS

,, A TRAGE …”

18 ian.

A trage

Cred că verbul ,,a trage’’ defineşte cel mai bine activitatea românească post revoluţionară, menită să ne ducă pe culmile economiei de piaţă. Astfel, a trage mâţa de coadă, a trage ţepe, tunuri, pe sfoară sau în piept, a se trage de şireturi, a trage soamne, a trage sfori, a trage foloase necuvenite, a trage chiulul, a trage cu ochiul şi urechea, a trage după tine neamuri, fraţi, unchi, mătuşi, a trage de timp, a trage şuturi, pumni sau lovituri în moalele capului şi alte zone sensibile, a trage ca musca la…miere, a trage cu gura, a trage de ciolan, a trage semnale de alarmă…ca dl. Goe, a trage fiecare pe turta lui şi probabil multe alte astfel de acţiuni.

Cu atâta ,,action’’ ar fi fost chiar culmea să nu fim unde suntem acum. Eforturile au fost însă răsplătite pe deplin, nu s-a muncit atât degeaba, viaţa îi răsplăteşte întotdeauna pe cei ce trudesc în acest fel. Păi ce, e uşor să tot tragi în felul ăsta ? Acest tip de tracţiune pe scară largă, nu are cum să nu dea roade, mai ales pe termen mediu şi lung. Aşa că, după atâta amar de sudoare, acum ne mai şi relaxăm, sub auspiciile ultime ale lui a trage – a trage speranţă. Cum şi de unde…nu se ştie, nici nu ne interesează, de aia se cheamă speranţă, să apară de unde nu te aştepţi. E treaba ei, noi am tot tras două zeci de ani ca să ne-o apropiem.

A venit acum şi timpul feed back-ului, am tot tras aşa atâta vreme, e momentul să şi dăm…şi dăm, din colţ în colţ. Sau mă rog, să nu ne abatem, tot tragem, ponoasele. Speranţa, cea mică şi firavă pare să mai fi rămas. Să vedem de ce va fi capabilă, să nu cumva să tragă careva cu tunul în ea şi să o nimicească de tot. Vom vedea.

Până atunci, să mai tragem un pui de somn, trageţi perdelele ! Vremea trage a somn…greu şi lung.

Reclame
 
 

Un răspuns la „,, A TRAGE …”

  1. oanaclara32

    18/01/2010 at 16:14

    De mici suntem educati asa,omule! Mai stii jocul ala cu :”Sa traga,sa traga mata de coada…” ?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: