RSS

,, AZI E NOUĂ, MÂINE-I ZECE…. …. …. ”

30 Dec

09/10

Putem trece liniştiţi în 2010 ? Zbaterile lui 2009 au produs şi ele ce s-a putut. Avem preşedinte, avem Guvern, ura !, ţara e cârmuită. E mai mare chiar, după treaba cu Insula Şerpilor. La Bruxelles avem oameni de vază, sută la sută made in Romania, ura !, în sfârşit se vorbeşte şi acolo dulcea limbă română, pe înţelesul tuturor. S-au tăiat salariile nesimţite, ura !, cu juma’ de gură, că nesimţiţii au rămas. S-au găsit armele de la Ciorogârla, ura !, suntem în siguranţă. Nivelul de trai a crescut, ura !, cel puţin al bătrânei care a câştigat la loto cele 9 milioane de euro. De gripa porcină nu prea se mai vorbeşte ura !, ori a trecut, ori nu a venit niciodată. S-au finalizat vreo 40 de kilometri de autostradă şi asta pe timp de criză, ura !, începuţi, e drept, de pe vremea lui Cuza cred.

Iată aşadar, doar câteva din înfăptuirile de răsunet ale lui 2009, pentru care românilor le tresaltă inimile de bucurie şi abia aşteaptă să-l i-a în piept pe 2010.

Desigur, au fost şi mici neâmpliniri, inerente. Elodia nu a fost găsită nici acum. Nici anul acesta serialul ,,Tânăr şi neliniştit’’ nu şi-a dezvăluit finalul, mulţi dintre cei care îl aşteaptă sunt nonagenari deja şi…batem în lemn. Bahmuţanca nu a mai divorţat anul ăsta iar Zăvoranca nu se mai porceşte cu mumăsa la tv. Nici Ogică n-a mai câştigat la loto. Apoi, nu mai aud nimic de consacratul vanghelion la Romexpo, mare lovitură, acum, pe final. În fine, mai sunt şi altele asemenea, nu le mai zic, să nu răsucesc şi mai şi cutitul în suflete. Oricum, oamenii au învins cu demnitate aceste mici mizerii ale vieţii şi privesc încrezători, convinşi că 2010 le va îndrepta.

Nu ne mai rămâne decât să depăşim cu bine cumpăna dintre ani şi noul an ne aşteaptă cu braţele deschise. Mulţi spun că ăsta de se termină a fost un an negru. Şi mai mulţi susţin că cel ce vine va fi unul greu. ,,Greu’’ o fi vreun eufemism pentru ,,şi mai negru’’ sau pentru ,,greu la deal cu … ’’ ? Vom vedea, cert e că guvernanţii spun că vor continua ce-au început în 2009… Hm, sună cam a ameninţare, adică un 2010 şi greu şi negru ? Sper că nu.

Până atunci – La mulţi ani ! – multiplicaţi fiecare ce an vă place. Eu încă mai caut ce an să clonez, mă tot uit prin cărţi să găsesc în istorie unul bun. N-am idée…mă mai gândesc. Daţi-mi vreo sugestie, să nu-mi urez cumva ,,la mulţi ani’’ frumoşi şi liniştiţi ca ăsta.

 
 

Un răspuns la „,, AZI E NOUĂ, MÂINE-I ZECE…. …. …. ”

  1. oanaclara32

    30/12/2009 at 8:21

    Probabil ca ai putea sa iti urezi un an bun , ca acela in care Antonescu a bagat la cazan tiganii. Mai ramane sa demonstram apartenenta politicienilor nostri la aceasta etnie . De furat,fura, de mintit, mint de-ngheata apele… Nu cred ca ar fi prea greu. 😀 😀 😀

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: