RSS

,, ETAJUL AL CINCILEA ”

29 dec.

Meşteru Manole

Anul 2009 se încheie exact cum a început, pe ritmurile bormaşinii, flexului şi ciocanului vecinului de la etajul cinci. M-a ferit Dumnezeu de pasionaţi de rimuri semi orientale cântate de oameni cu ghiuluri, lanţoaie şi nume de mezeluri, în schimb m-a fericit cu meşteru Manole ăsta, a cărui pasiune depăşeşte cu mult clasica nesimţire a chiolbanului mutat cu forţa la bloc.

Ipoteza că îşi renovează omul casa a căzut de mult, nici la Casa Poporului nu s-a lucrat atât. Înclin să cred că şi-a deschis clandestin o carieră de piatră sau un şantier naval în apartament. Sunt ani de zile de când de sus răzbat sunetele unei adevărate uzine de utilaje grele. La ce volum de muncă deduc din huruiala fonică, cred că până acum putea săpa de unul singur  canalul Dunăre – Marea Neagră. Rămâne un mare mister pentru mine ce tot taie, sfarmă  şi găureşte de atâta amar de vreme.

Să-i bat vreodată în uşă…nu că n-am îndrăznit, dar nu-mi stă în caracter şi cred că ar fi şi inutil. E clar că individul trăieşte într-o confuzie totală, confundând locuitul la bloc cu zona industrială. O fi rămas încă setat pe industrializarea socialistă şi încă luptă pentru îndeplinirea planului cincinal. Dacă-i aşa, probabil că l-a depăşit cu mult. Omul muncii de la etajul cinci, cum am spus, e mult deasupra nesimţitului obişnuit, strămutat cu forţa dintre oi, între oameni. Nu zbiară, nu ascultă manele la maxim, în schimb depune eforturi susţinute să pună o bulină roşie la intrarea în bloc, aşa cred.

Nu o dată am crezut că-i cutremur, când, dimineaţa, la prima oră, cum îi stă bine omului harnic, hala de aşchiat, tăiat şi sfărâmat îşi începe producţia. Nu o dată era să torn cafeaua pe mine, azi dimineaţă era să-mi sară ţigara din mână, când, din senin, manufactura şi-a pornit activitatea, furioasă şi pusă pe fapte mari. Posibil ca de Crăciun a luat o pauză şi e puţin în urmă cu lucrările. Nu ştiu, că n-am fost acasă.

Toţi prietenii care vin pe la mine s-au obişnuit deja cu etajul 5 psihedelic. Cine doreşte, alături de papuci de casă, îi pot oferi şi o pereche de dopuri pentru urechi. Unii chiar mă întreabă – ,,Ce mai face meşteru Manole ?’’. Mi-aş dori să le pot spune că a încercat figura cu zburatul, ca meseriaşul din balada populară. Deocamdată însă, omul meu, foloseşte tot liftul. Poate fac cumva totuşi şi îi lansez provocarea. Glumesc, însă tipul a întrecut de mult măsura. Dar, ce să facem, aşa-i la noi, fiecare bloc trebuie să aibă maniacul său. Sper ca 2010 să-i aducă pasiuni mai civilizate, deşi mă cam îndoiesc.

Reclame
 
 

3 răspunsuri la „,, ETAJUL AL CINCILEA ”

 1. oanaclara32

  29/12/2009 at 8:09

  Uite,ai putea sa ii dai o solutie pentru a nu mai deranja pe nimeni. Pe plaja se pot construi atatea… 😀 😀 😀

   
 2. coramica

  29/12/2009 at 9:50

  Macar te lasa sa asculti colinde

   
 3. teo

  29/12/2009 at 16:14

  iti dai seama ce aud eu locuind la parter? nici dopurile nu ma mai ajuta…

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: