RSS

,, PLOUĂ ”

27 Dec

Plouă

O a treia zi de Crăciun aproape diluviană, cel puţin la Bucureşti. Mulţi spun că încălzirea globală e de vină. Probabil. Păcat că ea nu afectează şi sufletele oamenilor. Ar fi un fenomen nu atât de dăunător. Din păcate e invers, în timp ce clima se încălzeşte, sufletele devin tot mai reci. Aaaaaaaaaaa, nu, nu e nici un mecanism intern de autoreglare termică.

Glaciaţiunea din suflete nu are legătură cu vremea. Poate, mai de grabă cu vremurile. Deşi, e puţin paradoxal. Tot văd imagini din decembrie ’89, însoţite de comentarii care spun că momentul acela ne-a adus vremuri mai bune. Nu s-ar zice, judecând după temperatura sufletească a oamenilor. Sau…poate că tocmai ăsta e efectul libertăţii asupra sufletului, îl cam congelează. Posibil ca în timpuri mai puţin roz, oamenii să fie mai buni şi mai solidari, comparativ cu vremurile permisive. Nu că acum 20 de ani oamenii s-ar fi pupat numai, doar că parcă nu era atâta încrâncenare şi ostilitate.

Chiar şi în aceste zile, am văzut cum, oameni care nici măcar nu se cunosc, se privesc cu încruntare şi răutate, când se întâlnesc mai mulţi în spaţii publice, spitale, magazine, pieţe, mijloace de transport. O atingere cât de mică şi involuntară şi scandalul e gata. Parcă e chiar aşteptat. Că tot a mâncat omul bine, puţină gălăgie îi mai arde din surplusul de calorii. Mişcarea de după masă câteva înjurături şi îmbrânceli cu unu care te-a călcat din greşeală.

Nu-s eu prea bisericos, dar nu pot ignora în totalitate teoria bunică-mii asupra încălzirii globale – ,,Mamă, plouă de Crăciun fiindcă s-a înrăit lumea !’’. Nu-i o explicaţie bazată pe studii ştiinţifice, dar, nu ştiu de ce acum, de sărbători, am tendinţa să o accept în totalitate. Probabil datorită oamenilor, că, în ce priveşte ploaia de afară, n-am nimic cu ea.

Anunțuri
 
 

Un răspuns la „,, PLOUĂ ”

  1. oanaclara32

    27/12/2009 at 10:04

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: