RSS

,, SĂRBĂTORI FERICITE ! ”

26 Dec

Sărbători fericite !

Se spune că, de sărbători, nu-i momentul să vorbeşti de dezamăgiri, deziluzii sau alte supărări. Nici nu-i un subiect de dorit, însă când ele vin fără a ţine cont că-i Crăciun sau Paşte, e mai greu să-ţi ţii gura. Nu le evoc în chip de lamentare, ci ca simplă idee, cum că soartei, destinului, fatalităţii sau ce nume mai poartă neprevăzutul, nu le pasă absolut deloc de asemenea momente şi îşi găsesc uneori să-şi facă de cap tocmai acum, dându-şi în petec şi stricând toată bucuria.

Devine mai greu, în aceste condiţii, să respecţi ad literam creştinescul îndemn de a fi mai bun, mai darnic, mai împăciuitor, mai etc. Da, mulţi spun că, de fapt, în aşa situaţii e mai ,,valoroasă’’ bunătatea, în momente de încercare, mai puţin plăcute. E simplu să fii bun, când nu-ţi pasă de nimic. Aşa o fi cred, însă, ca om slab ce sunt, atunci când destinului îi vin pandaliile tocmai acum, îmi cam taie cheful de la ,,hai să fim mai buni…’’. Nu că aş face vreun rău cuiva, doar că ,,hai să fim mai nu ştiu cum…’’ deja îmi pare un clişeu.

Nu-i vorba nici de faptul că de Crăciun aş fi mai bun decât de obicei, nici că ar fi ceva ieşit din comun să vină şi supărări acum. E doar faptul că ele sunt mai greu de digerat în aceste zile, zile destinate bucuriei. Asta amplifică supărarea şi dă senzaţia că eşti cel mai lovit om de pe Pământ. Probabil e doar o falsă percepţie, însă asta este, aşa-i omul, e greu ca alţii să petreacă până la epuizare, în timp ce estinul face glume proaste cu tine. Mă rog, trăiri eminamente umane….poate că de fapt nu-s chiar glume proaste…

Sper că nu v-am întristat, dar asta e, absolut totul are şi o altă faţă. Sărbători frumoase tuturor şi celor ce le-au început bucuroşi şi celor mai puţin, sper ca până la urmă să ne bucurăm toţi.

Anunțuri
 
 

2 răspunsuri la „,, SĂRBĂTORI FERICITE ! ”

 1. oanaclara32

  26/12/2009 at 7:26

  Hmmm nu pot spune ca am petrecut de Craciunul asta. Au fost cateva zile cu griji si intrebari de tot felul. Se pare ca nici la tine nu a fost prea frumos. Ideea e ca incerc sa discut cu tine dar nu esti de gasit. Esti bine? Pot sa te ajut cu ceva?
  Te rog sa stergi commentul asta dupa ce il citesti!

   
 2. coramica

  27/12/2009 at 7:50

  La mine o fo’fain si daca nu era vecinu’de la 2 era si mai fain. Imi furnizeaza teme de blog, baiatu’

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: