RSS

,, ORAŞUL…ÎNGERILOR ”

17 Dec

feerie bizară

Oraşul îngerilor. Nu vorbesc de vreo metropolă din Rai. Nici de americanul Los Angeles. Vorbesc de mioriticul Bucureşti. Pe la nivelul aerian al stâlpilor şi copacilor, mai ales noaptea, într-adevăr, pare angelic, cu toată perdeaua de beculeţe colorate, atârnate din belşug. Încântă ochiul, e drept. Numai că, în afară de ochi, mai avem şi picioare sau roţi. Iar ele au aderenţă la nivelul solului. Aşa ar trebui adică, lucru cam greu cu această primă zăpadă.

Sentimentul e unul bizar, circulând în aceste condiţii. Ceva de genul, cu ochii în Rai şi cu picioarele-n Iad. Doar că, instituţia Iadului nu are nimic de-a face cu asta. Una că, din câte ştim, ea se ocupă cu fierbinţeala, apoi că, municipalitatea, cu puţină minte şi pricepere, putea exorciza străzile, nu cu rugăciuni anti ninsoare, ci cu material anti derapant şi alte mijloace specifice. Dar…Apocalipsa albă a penetrat perdeaua angelică de pe stâlpi şi ne-a adus cu picioarele pe pământ. Nimic nou, anual se întâmplă asta şi anual se enunţă aceleaşi poveşti, iarna a lovit prin surprindere. Mă rog, dacă e vreo surpriză să ningă în decembrie, atunci utilajele să stea pregătite în iulie…

Această ninsoare nu a fost nicio urgie nemaivăzută. Însă arhisuficientă pentru a da peste cap şi înebuni pe toată lumea. Nu ea în sine, cât edilii cei surprinşi că iarna e foarte posibil să ningă. De la extaz la agonie, ştim, e doar un pas. De la nivelul beculeţelor sclipitoare, până la asfalt, sunt câţiva metri, exact distanţa dintre Rai şi Iad. Dintre vară şi iarnă. Dintre edil şi cetăţean. Exact pe unde ne deplasăm noi fizicul. O zonă critică şi veşnic anevoioasă, mai ales în condiţii ca cele prezente.

Eu n-am nimic cu iarna, îmi place să ningă şi e normal să ningă. Mă deranjează doar demagogia. În toiul verii, edilii prezintă mândri arsenale întregi de utilaje contractate în vederea dezăpezirii şi curăţării în timp real a nămeţilor ce stau să vină. Plus planuri demne de un război mondial. Iar când cad primii fulgi, auzim cu stupoare că perversa iarnă a declanşat prin surprindere ,,Blitzkrieg-ul’’ alb, şoferii utilajelor dormeau sau tocmai atunci nu ştiu ce s-a întâmplat şi am fost cotropiţi şi paralizaţi de vâj. Şi anual auzim – ,,vom învăţa din greşeli, la anu’ vom fi pregătiţi’’. Probabil se mizează pe încălzirea globală, poate nu va mai ninge…

Asta e, până va veni vara veşnică, să admirăm paradisul luminos de deasupra, frumos de altfel. Numai să vă încălţaţi bine de tot, că jos e…lucrul dracului. Hai că am şi eu nişte pretenţii… Şi sufletu-n Rai şi…alea, alea…nu se poate. Nu la noi.

Anunțuri
 
 

3 răspunsuri la „,, ORAŞUL…ÎNGERILOR ”

 1. oanaclara32

  17/12/2009 at 5:48

  Ei mizeaza pe faptul ca te uiti in sus si nu mai vezi pe unde calci. Oricum, iarna nu-i ca vara, nu stiai?

   
 2. oanaclara32

  17/12/2009 at 13:03

   
 3. oanaclara32

  17/12/2009 at 13:05

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: