RSS

,, PE MUCHIE ”

07 dec.

agitaţii

Se spune că ziua de duminică e lăsată de Dumnezeu, cel puţin la ortodocşi, ca zi de odihnă şi linişte. Pardon, că de linişte nu a stipulat nimic. Duminica de moş Nicolae nu ne-a adus încă, cu certitudine, preşedinte. Doar premisa telenovelei ,,Frauda’’. Până la validarea rezultatelor, când şi cum va avea ea loc şi chiar şi după, tema de discuţie e clară, suspiciunea de incorectitudine.

Era de aşteptat ca din peisajul agendei publice să nu lipsească această situaţie. Cu largul concurs al electoratului, evident, împărţit aproximativ pe din două. Situaţie cam nefericită, cel puţin în aceste momente tulburi. Cred că, era mult mai bine ca, indiferent de cine va fi declarat câştigător, scorul să fie mai categoric, pentru evitarea suspiciunilor. O victorie detaşată, ar fi însemnat şi o victorie justă, din start şi ar fi calmat puţin apele. Ar fi fost o departajare fără echivoc şi fără loc de contestări.

Aşa însă, aşteptăm să vedem ce grozăvii mai rezultă de pe urma acestui rezultat cam de echilibru. Să sperăm că pe lângă declaraţiile politice, vis a vis de scorul final, aprinse, scânteile nu vor aprinde şi pe oameni, să avem parte şi de alte minuni, de stradă.

În rest, românii au ales. Când vor fi validate alegerile, indiferent cu ce câştigător, am speranţa că politicul se va apuca de treabă, gata, procesul de convingere a poporului, prin vorbe, s-a încheiat. Atât s-a reuşit, de acum e timpul şi pentru ceva fapte bune. Şi puţină linişte.

Cât despre subiectul ,,Frauda’’, din punctul meu de vedere, l-aş lăsa la oparte. Dacă, ipotetic, există, ambii competitori au uzitat de metodă şi cine a făcut-o mai mult e greu de spus. Dar, eu nu invoc asta, aştept doar un climat politic responsabil.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: