RSS

,, SILENCE, PLEASE !!! ”

04 Dec

linişte…

Unii spun că, odată cu încheirea balamucului cu alegerile, în televizoare se va lăsa o plictiseală soră cu moartea. Cei care au răcnit până acum pro şi contra un candidat sau altul, îşi vor mai trage sufletul şi apele s-or mai potoli, cel puţin la nivelul gălăgiei, odată cu instalarea preşedintelui şi a unui nou Guvern.

Ştiu şi eu ce să zic… Suntem o naţie tare inventivă şi nu-s convins că vom lăsa lucrurile să se deruleze în linişte. Mai ales că platforma de rulare a scandalului există, criza. Pornind de la efectele ei, slavă Domnului cât tărăboi şi câtă bălăcăreală se poate produce, spre deliciul publicului. Materie primă pentru aşa ceva este din belşug, iar amatori care să atâţe focul, câţi vrei.

Din punctul meu de vedere, puţină calmare a spiritelor ar fi bine venită. Parcă am fi pe vremea turcilor şi tătarilor, când, între două războaie, omul tânjea după puţină linişte. Lucru rar şi atunci şi acum. Cum ei nu puteau face abstracţie de turci şi tătari, nici noi nu putem face abstracţie de politică, atunci când o apucă convulsiile, ca acum. Zvârcoleala ei, ne afectează, material mai ales. La fel cum invadatorii îi prădau avutul omului.

Am zis de liniştea din televizor deoarece pe acolo, în special, ne pătrunde în case vuietul încleştării politicianiste. Oricât am vrea să o ignorăm, nu putem în totalitate, nu din admiraţie pentru combatanţi, ci pentru că, din păcate, bunăstarea şi siguranţa zilei de mâine, de ei şi de actele lor depind. Aşa că, privim, să vedem ce grozăvii mai răzbat din puţul gândirii politice. Iar grozăviile, când mai sunt înconjurate şi de zarvă şi porceală şi pumni cât casa, chiar că amplifică la maxim starea de nelinişte a omului de rând.

Optimiştii care spun că se va da, măcar, sonorul mai incet, cred că se înşeală. A devenit deja obişnuinţă acest climat, veşnic exploziv şi deja a intrat în convingere faptul că cine e mai arţăgos va triumfa. Din păcate, nu-i vorba de acea polemică constructivă şi civilizată, în care omul obişnuit să vadă că se caută soluţii, ci doar păruială în lipsa soluţiilor, la vederea căruia, omul, nu poate fi decât pesimist. Asta e politica televizată, invazia tătarilor peste noi. La fel ca acei nomazi, nici la tv nu cred să vedem gânduri de pace şi colaborare în folosul nostru, indiferent de cine va domni.

Soluţia pentru puţină linişte, ar fi să-ţi astupi urechile şi să nu te mai uiţi deloc. Da, dar pe urmă s-ar zice că eşti ignorant, ca ruralul român, neinformat şi nepăsător. Vrei, nu vrei, tot la noi ajungi, par a spune politicienii, asemenea antreprenorului de pompe funebre. Barem ăla vindea ,,linişte’’, ei…ei nelinişte. Nici măcar amuzant nu-i spectacolul, că ne priveşte şi afectează direct.

Nu cred că ne vom plictisi de loc, vom avea parte în continuare de suficientă adrenalină politică. E sarea şi piperul acestei profesiuni, la noi.

Anunțuri
 
 

Un răspuns la „,, SILENCE, PLEASE !!! ”

  1. coramica

    05/12/2009 at 5:23

    Io dau pe animal planet. Sa vad cutzu.E mai fain

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: