RSS

,, TRANSHUMANŢA DUMINICALĂ ”

23 Noi

 

turme

Scrutinul de ieri, a satisfăcut iar pofta unor români de a se plimba. Transhumanţa electorală a înflorit din nou. Indivizi şi individe, săraci cu mintea, au avut marea şansă de a vedea locuri noi şi inedite, călătorind gratis spre secţii de votare dintre cele mai pitoreşti şi interesante. Spre bucuria tuturor, atât cererea, cât şi oferta pentru astfel de aventuri, au fost deosebit de generoase. Autobuze, microbuze şi alte atelaje de transport, au oferit turmelor comfortul şi viteza necesare unei croaziere reuşite, de la munte la şes, de la şes la munte. Lumea a socializat, făcând schimb de circumscripţii, nu strică o plimbărică până în satul x…

Oricât ar fi încercat poliţia să stăvilească strămutarea de copitate cu drept de vot, dintr-un loc în altul, turmele au depăşit totuşi puterile legii. Până la urmă, orice rumegătoare poate vota unde vrea şi chiar dacă evidenţa mânării de la spate e incontestabilă, ovina zbiară că el e doar în tranzit nevinovat. Făcea şi el turul României şi dacă acolo l-au prins alegerile…asta e. Totul, evident, sub ochiul atent al păstorilor, de diverse culori, organizatorii acestor drumeţii de cunoaştere a frumuseţilor patriei.

E incredibil cum îi apucă, aşa din senin, pe unii, dorul de ducă, chemarea depărtărilor, în masă. Asemenea apetit de a călători, nici pe pelerinii de la Mecca nu-i încearcă. Dar, se pare că face parte din tradiţia noastră această mişcare tomnatecă, cum oi nu prea mai sunt, era păcat să se uite transhumanţa. Ea trebuie ţinută vie, e parte a patrimoniului nostru. Da, dar pentru asta trebuie turme. Ehe, ciobani să fie, că turme sunt câte vrei, care abia aşteaptă să facă puţină mişcare.

Termenul, turism electoral, e prea blând, vorbim aiurea. Turismul e, în general, o activitate civilizată şi de bun simţ. Transportul de behăitoare cu două picioare spre urne, e doar ultima treaptă a decadenţei. Atât a celor ce organizează, cât şi a celor ce se lasă mânaţi. Plecând de la prezumţia că, dacă ovina electoare are două picioare, atunci are şi creier, mulţi spun că acesta va vota tot ce-i dictează conştiinţa şi astfel, procesul electoral nu-i viciat. Poate nu-i viciat în sensul că justiţia nu pedepseşte cum ar trebui astfel de practici, însă moral e pur şi simplu putred. Din cauză că ovina călătoare gândeşte doar sub imboldul şi conform pungii cadou.

Aşa că, nimic neaşteptat, plimbărica de duminică, pe roţi, în cârcă, cu băţul sau cum i-or mai fi dus, a decurs la cotele şi în parametrii obişnuiţi. Mai urmează încă o vâjâială cu gunoierele de partid, în turul doi, apoi se aciuează şi cornutele pe la casele lor, în ignoranţa şi nepăsarea specifică speciei. Şi-au îndeplinit menirea şi de data asta, au fost mulse bine de voturi. De acum, să facă ce-or şti, să pască ce-or putea, până la următoarele alegeri, doar atunci mai pupă excursii şi drumeţii prin ţară. Poate, cine ştie, vreun candidat mai cu dare de mână, i-o duce să voteze la Paris sau Veneţia…

 
 

2 răspunsuri la „,, TRANSHUMANŢA DUMINICALĂ ”

  1. oanaclara32

    27/11/2009 at 7:05

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: