RSS

,, GENERAL SS ”

13 nov.

 

de la ţepe, la deportări…

Alături de atâtea şi atâtea deliruri mediatice cu care campania electorală este presărată, atitudinea unora deja a escaladat limita suportabilului. Nu-s fan al lui M. Dinescu, dar ameninţarea edilului craiovean, că-l va azvârli peste Dunăre, e deja mai mult decât vorbărie electorală. Venită chiar sub ochii preşedintelui şi-n aplauzele unor grei ai politicii româneşti, afirmaţia aduce aminte de mişcarea legionară, care învăţa ea minte pe cei cu gura mare, prin metode proprii.

E şocant ce s-a petrecut pe acea scenă. Un cetăţean român, nici măcar om politic, ameninţat explicit, în aprobarea şefului statului, că va fi realmente deportat dacă mai critică şi dacă nu-şi schimbă discursul şi viziunea politică. Dacă asta nu-i atitudine fascistă, atunci nu ştiu ce e. Vă să zice pe oricine critică asemeni lui Dinescu, cel puţin la nivel teoretic, e numai bun de deportat, de izgonit din România.

Ceea ce spuneam de mult, acum se verifică. Este periculos ca România să fie condusă de români. Beţia puterii ne face în stare de orice. Un simplu primar, se crede rege sau împărat şi-şi permite asemenea afirmaţii, aproape criminale. Cu girul preşedintelui, încântat de soluţie. De aici şi până la materializarea practică a ameninţării, e doar un pas, se găsesc mereu destui oameni, mai săraci cu duhul, care să interpreteze că şeful statului aprobă ca lui x sau y să i se dea foc la casă şi să fie alungat, dacă cumva are mai mult ca alţii şi nu-i pe placul regimului. Adolf Hitler a mizat pe asemenea strategie. Şi a prins. Dumnezeu să ne ferească.

Pur şi simplu sunt oripilat că asemenea discursuri au loc şi sunt nesancţionate în România actuală, membră U.E. Nici comuniştii nu-şi permiteau ameninţări publice. Am spus cine făcea asta. Lăsând la o parte demagogiile de campanie, cu care ne-am obişnuit, deja se merge prea departe. Dacă cetăţeanul Dinescu vorbeşte mult şi calomnios, e riscul său, există justiţie unde poate fi acţionat, ca în orice stat de drept civilizat. Dar să fii ameninţat că vei fi izgonit, e deja o practică de regim totalitar. Iar făcută şi-n public e fascism în toată regula. Incredibil, unde mai pui că asta se petrece într-o campanie pentru prezidenţiale.

Mereu am fost de părere că, sub această democraţie de galantar, se ascund încă practici şi apucături odioase, aparţinând unor vremuri ce le credeam apuse. Acum ele au refulat nefericit, prin gura unui individ mai din topor. Dar, din păcate, absolut reale şi în vogă. Ce s-ar mai putea spune…după minciună sfruntată, ne e dat să asistăm şi la reâncarnarea ameninţărilor de tip banditesc. Al instigării la acte demne de secolul XVIII.

Nu mă mai simt în siguranţă şi într-o ţară democratică, când în aplauzelele şefului statului şi a stuff-ului său, se proferează asemenea mesaje. Nici măcar un criminal nu poate fi ameninţat cu deportarea sau alte lucruri, fără a fi judecat de o instanţă. Neverosimil ce se petrece !

Poate unii spun că aceste rânduri se numesc defetism. Nu, aşa au spus toţi cei care au practicat ceea ce s-a petrecut în Oltenia, la acel miting aproape fascist . Ştim ce-a ieşit.

Reclame
 
 

2 răspunsuri la „,, GENERAL SS ”

  1. oanaclara32

    13/11/2009 at 6:30

     
  2. oanaclara32

    14/11/2009 at 12:02

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: